Kalendarz

07.06.2019
Kurs II stopnia Zabrze

Kurs kiperski II stopnia – foodpairing oraz najlepsze piwa świata
Miejsce: Zabrze
Koszt: 280 PLN
Godzina: 18:00 – 21:00

 

Już 7 czerwca Kurs Kiperski II stopnia odbędzie się w południowej Polsce.
Tematem przewodnim spotkania będą najlepsze piwa świata oraz praktyczny foodpairing, dlatego do współpracy zaprosiliśmy studio kulinarne Przystanek 11 w Zabrzu.
Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP ocenimy prawdopodobnie najlepsze piwa świata takich browarów jak Cantillon, Westvleteren, Balladin i Schneider Weisse.
Wybierzemy również trzy klasyczne style piwne do wyselekcjonowanych serów, sałatki, regionalnej kuchni oraz deseru.
Na spotkanie zapraszamy osoby zainteresowane wybitnymi piwami, kuchnią, uczestników dotychczasowych kursów I stopnia oraz przedstawicieli branży HoReCa.

LICZBA MIEJSC

16

DATA
7 czerwca 2019 r.

GODZINA
18.00

CZAS TRWANIA
około trzech godzin

DEGUSTACJA
Wybrane piwa z rankingu TOP50:
Westvleteren 12 (Quadrupel)*
Schneider Weisse Aventinus (Weizenbock)*
Cantillon Iris*
Balladin Xyauyù*
* lista piw zostanie potwierdzona do 29 kwietnia 2019 r.
Wybrane style piwne do foodpairingu
Pils
Weizen
Stout/Porter

TEMATY SPOTKANIA
Piwny Foodpairing
Najlepsze piwa świata
Style piwne i wybór odpowiedniego szkła
Ocena sędziowska piwa i techniki degustacji
Produkcja piwa
Piwne mity

MATERIAŁY DLA UCZESTNIKÓW
Certyfikaty
Materiały szkoleniowe

KOSZT
280 zł

SPRZEDAŻ
Marek Gogola

biuro@sztuka-degustacji.pl

MIEJSCE REALIZACJI
Przystanek 11
ul. Paderewskiego 11
41-810 Zabrze
tel. 516-082-669
kontakt@przystanek11.pl

Miejsce: Nie podano
p w ś c p s n
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30